Gediplomeerd horlogemaker
Eigen herstelatelier
Ruime vakkennis

Klokken

Werkt uw klok niet meer naar behoren en wilt u deze laten repareren? Dan zit u voor de reparatie van uw antieke klok goed bij Klokken-horlogemaker in Bornem. Wij herstellen oude, zeer oude en nieuwe klokken, of ze nu mechanisch of elektrisch zijn. Bij de nieuwe mechanische klokken is het zo dat zij voornamelijk een onderhoud nodig hebben, waarbij ze worden gereinigd om de oude olie en soms ook stof te verwijderen. Nadien is het soms nodig om hier en daar wat slijtage weg te werken door te "verbussen". Bij het verbussen plaatsen we een rond stuk messing in het gat waarin de raderen lopen om de ontstane speling op te vangen. Hoe dan ook, u laat het repareren van uw antieke klok of de restauratie of reparatie van andere klokken met een gerust hart over aan ons team uit Bornem, in de omgeving van Sint-Niklaas.

Snel en vakkundig uw klok repareren

Tijdens het repareren van uw klok is het soms ook nodig om de veren te vervangen. Bij de antieke klokken is het meestal anders, en hier houden wij in Bornem, in de omgeving van Sint-Niklaas, tijdens de reparatie of restauratie zeker rekening mee. De messing die ze toen gebruikten was van uitmuntende kwaliteit en daardoor vind je bijna nooit uitgesleten tapgaten bij antieke klokken. Andere slijtagepunten komen wel voor, zoals bijvoorbeeld een uitgesleten anker. En dikwijls zijn er onderdelen kwijt of verplooid. Sommige van die klokken zijn 150 jaar oud en nieuwe stukken zijn dus meestal niet meer verkrijgbaar. Naar herstellingen toe is onze klokkenmaker dan meestal toegewezen op het maken van nieuwe onderdelen. Op onze website kunt u restauratieverslagen vinden van oude klokken.

Klokken
Neem vrijblijvend contact met ons op:
+32(0)3/899.16.89Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Doe beroep op onze kennis en ervaring

Is uw klok kapot en wilt u deze laten repareren? Dan staat het team van Klokken-horlogemaker uit Bornem klaar om de reparatie of restauratie van uw kolomklok of andere antieke klokken op zich te nemen in de omgeving van Sint-Niklaas. Maak dus snel een afspraak door te bellen naar +32(0)3/899.16.89 of door een e-mail te sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Tevens is het mogelijk om het contactformulier in te vullen. Wij geven antwoord op al uw vragen over het repareren van uw klok en vertellen u graag meer over hoe wij in Bornem, in de omgeving van Sint-Niklaas, te werk gaan tijdens de restauratie of reparatie van uw antieke klokken. Op onze website leest u ook meer over verschillende soorten klokken.