Museum

Museum

Dit is een zeer mooi exemplaar van een westminster schouwklok. Deze klok is niet alleen van het type westminster maar ook van het merk westminster dit model heet de vedette.

achterkant Westminster schouwklok

Dit is een Frans binnenwerk met 11 gesteende lagers en een balans in plaats van een slinger wat vaak voorkomt bij deze vorm van klokken. 

                      achterkant van Fero uurwerk

Dit is een uurwerk van het Zwitserse merk Fero van rond 1950. Aan de achterkant is het binnenwerk weinig bijzonder maar de voorkant heeft wel wat bijzonderheden. De mooie wijzerplaat is voorzien van een fijne opliggende structuur die kenmerkend is voor vele Fero uurwerken.

Maar wat dit uurwerk zo bijzonder maakt is het glas. Dit is zeer dik en heeft binnenin een koepeltje voor de wijzers, daarrond op de plaats waar normaal de indexen op de wijzerplaat bevestigd zijn loopt het glas door tot op de wijzerplaat. De indexen zijn in het glas gefreesd en opgevuld met een goudkleurige verf.

Binnenwerk Fero uurwerk  

Het binnenwerk in de kast bevestigt door een ring van kunststof en is van Zwitserse makelij. Het bevat slechts 15 gesteende lagers en is voorzien van een simpele wekkergang wat normaal was voor deze prijsklasse in die periode.

 

Europa reiswekker in etui

Europa reiswekker in lederen reisetui.

leder reisetui europa reiswekker

Het lederen reisetui met krokoprint. Gesloten beschermd deze de reiswekker tijdens het vervoer.

 

Matin wekker

Dit is een mooie wekker met bijzonder voetstuk van het iets minder gangbare merk "matin". Zoals de naam van het merk al suggereert in deze wekker gemaakt in Frankrijk.

peter wekker

Dit is een wekker van het merk Peter gemaakt in Duitsland

lichtgevende cijfers van

De lichtgevende cijfers zijn na al die jaren nog zeer goed leesbaar.

 

Europa reiswekker n.o.s.

Een niet zo gebruikelijke reiswekker van het merk Europa gemaakt in Duitsland. Nog in de originele verpakking.

Junghans wekker

Dit is een simpel Junghans wekker van Duitse makkelij.

Heleveco bureauklokje

Dit is een Helveco bureauklokje gemaakt in Zwitzerland in de jaren 50. De kast is gemaakt uit dikke messingen platen die het klokje wat gewicht geven. Binnenin zit een binnenwerk met zeven gesteende lagers dat veel weg heeft van een reiswekker. 

achterkant Helveco bureauklokje

Aan de achterkant zie je de instelling voor de 22 jaar durende "automatische kalender". Aan het sleuteltje voor de opwinding en het knopje voor het juist zetten zie je duidelijk de gelijkenissen met een reiswekker.

franse colomklok

Dit is een Franse kolomklok in marmer van uit de empire periode. Deze klok heeft een simpel binnenwerk zonder slag en een echappement met brocotgang. 

 

Publish modules to the "offcanvs" position.