De antieke zakuurwerken zitten totaal anders in mekaar. Om te beginnen de gesteende lagers zijn van een lagere kwaliteit dan de huidige uurwerken met als gevolg dat die regelmatig stuk zijn. Doordat ze van lagere kwaliteit zijn worden deze ook anders gemonteerd. In een huidig uurwerk worden deze geperst maar als je dat met die oude lagers zou doen gaan die meteen stuk. Daarom worden die lagers geplaatst door middel van een zetting gelijkend aan de zetting waarmee ze een diamant vastzetten. 

De tappen van de balans die zitten niet in een antichock systeem zoals bij moderne uurwerken daardoor zijn deze vaak stuk. De meeste balansassen zijn ook niet meer verkrijgbaar daarom moeten deze meestal op maat gedraaid worden.

Andere slijtagepunten komen ook voor omdat de zakuurwerken vroeger zeer intensief gebruikt werden. Stukken zijn moeilijk verkrijgbaar en er komt meestal wat zoekwerk en creativiteit aan te pas..

Daarom is een herstelling van een zakuurwerk meestal vrij duur. Met als gevolg dat wij altijd een offerte zullen maken voor een zakuurwerk zodat u niet voor verrassingen komt te staan.