Displaying items by tag: klokken museum

Maandag, 17 december 2018 16:45

Westminster schouwklok

Dit is een zeer mooi exemplaar van een westminster schouwklok. Deze klok is niet alleen van het type westminster maar ook van het merk westminster dit model heet de vedette.

achterkant Westminster schouwklok

Dit is een Frans binnenwerk met 11 gesteende lagers en een balans in plaats van een slinger wat vaak voorkomt bij deze vorm van klokken. 

Published in Museum
Dinsdag, 20 november 2018 10:20

Helveco bureauklokje

Heleveco bureauklokje

Dit is een Helveco bureauklokje gemaakt in Zwitzerland in de jaren 50. De kast is gemaakt uit dikke messingen platen die het klokje wat gewicht geven. Binnenin zit een binnenwerk met zeven gesteende lagers dat veel weg heeft van een reiswekker. 

achterkant Helveco bureauklokje

Aan de achterkant zie je de instelling voor de 22 jaar durende "automatische kalender". Aan het sleuteltje voor de opwinding en het knopje voor het juist zetten zie je duidelijk de gelijkenissen met een reiswekker.

Published in Museum
Maandag, 19 november 2018 18:47

Franse kolomklok

franse colomklok

Dit is een Franse kolomklok in marmer van uit de empire periode. Deze klok heeft een simpel binnenwerk zonder slag en een echappement met brocotgang. 

 

Published in Museum
Maandag, 19 november 2018 18:42

Comtoise klok

comtoise klok

Deze klok is een comtoise op de grote slinger is een schommel aangebracht die mee schommelt als de slinger beweegt. De klok slaagt ook het uur tweemaal wat kenmerkend is voor de comtoise klok.

Published in Museum
Maandag, 19 november 2018 15:36

Citizen klok

Dit is een elektrische klok uitgebracht door Citizen in 1985. Het is een beetje een homage aan de vroegere regulator's. Maar desondanks de twee gaten voor een opwindsleutel is deze klok volledig elektrisch. Ze bestaat uit drie delen; de wijzers worden aangedreven door een quartzmechanisme, dan is er een electromagneet die de slinger doet bewegen en voor de slag is er een klein electromotortje dat de hammertjes laat bewegen.

Published in Museum

Publish modules to the "offcanvs" position.