Schmid-Schlenker

Het merk Schmid-Schlenker word aangeduid op het binnenwerk van klokken met een logo van drie s'en in een uitgerekte cirkel. Die drie s'en staan voor W. & A. Schmid-Schlenker van Schwenningen. Het bedrijf werd opgestart door de broers Walter en Albert Schmid in 1935. Ze stonden bekend voor het maken van zeer chique klokken. In de stijl van de neuschateloise klokken. De kasten werden dikwijls gemaakt van kunststof in felle kleuren dat meestal beschilderd werd met bloemetjes. Dit samen met een handvergulde wijzerplaat en een vergulde slinger met steentjes van gekleurd geslepen glas. De afzetmarkt voor deze klokken was voornamelijk Nederland, België, Oostenrijk en Duitsland zelf. 

Maar ze maakten ook klokken die onder een stolp stonden met volledig bewegende scenes aangedreven door een aparte veer. Kortom het waren klokken die moesten opvallen

Later gingen ze ook zeer nauwkeurige klokken produceren met speciale compensatieslingers of een balans met een dubbele spiraal. 

           

De klokken werden uitgebracht onder simpelweg de naam Schmid, hun logo was dan ook simpel en handgeschreven. In Zwitserland brachten ze hun klokken uit onder de naam Du Chateau.

 

In 1978 nam Peter Schmid, de zoon van Walter Schmid het familiebedrijf over. Maar eind jaren zeventig kwamen de quartzbinnenwerken op de markt en werd de Duitse klokkenindustrie grotendeels verplaatst naar lageloonlanden. Dit was het begin van de ondergang van de Duitse klokkenindustrie. In 1996 was het dan ook gedaan voor Schmid.

 

 

 

 

More in this category: « Hubert Herr Kienzle »

Laat een bericht achter

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.